Coaching Counseling & Care

Maak(t) werk van je toekomst!

Counseling na de diagnose van kanker of een andere ernstige ziekte.

Je wordt ziek.. en dan.

Je denkt dat je je je leven op de rit hebt en alles loopt lekker. Dan word je ineens geconfronteerd met kanker of een andere ernstige ziekte. Een operatie, mogelijke nabehandelingen, je leven staat in een keer op zijn kop en niets is meer vanzelfsprekend. Hoe verwerk je dit feit. Alleen of samen met je partner, familie en vrienden. Hoe regel je opvang voor je kinderen en vervoer van en naar het ziekenhuis. Hoe vertel je het je omgeving en je werkgever en hoe gaat het verder met je baan en de verwachtingen die men op je werk van je heeft. Wordt er met jou omgegaan zoals jij dat wilt of vind je juist dat het anders zou kunnen of moeten

Vaak heeft je omgeving het idee dat je, na dat je klaar bent met je behandelingen, ook wel klaar bent met je ziekte. “Vooral vooruit kijken en verder gaan” hoor je ongetwijfeld vaak. Maar meestal begint op dat moment het verwerken en het (voor jezelf ) plaatsen van nieuwe feiten, verwachtingen en prognoses.

Het is begrijpelijk en misschien wel logisch dat je op dat moment behoefte te hebt aan iemand die aan de ene kant afstand heeft van jouw situatie maar zich wel kan inleven in jouw situatie omdat ze deze ervaring ook heeft, een stuk begeleiding en spiegeling miste en daar “werk” van heeft gemaakt.

Vragen en antwoorden.

Het kan zinvol en prettig te zijn van gedachten te wisselen met iemand die begrijpt waar je tegen aanloopt, waar je je verhaal bij kwijt kunt en die je kan helpen bij het organiseren van praktische hulp. Je kunt daarbij denken aan het voorbereiden van gesprekken met je werkgever of collega’s. Staat je hoofd wel of niet naar werken, welke aanpassingen zijn er nodig op je werk als je wel wilt werken maar dat nu als te belastend ervaart. Wat verwacht je van je werkgever en wat verwacht hij of zij van jou. Dit zijn vragen die voordat je ziek werd makkelijk te beantwoorden waren maar op dit moment even niet. 

Voor medisch advies en begeleiding ga je naar het ziekenhuis, de oncologe of de oncologieverpleegkundige. Voor de practische zaken, een stuk mentale begeleiding, support en mogelijke re-integratie of ideeën voor aanpassingen op je werk kun je een beroep doen op Coaching, Counseling & Care. 

Caroline de Kort weet hoe het is om overvallen te worden door kanker, te leven in onzekerheid en naar verwachtingen van anderen, jezelf daarbij dreigen voorbij te lopen om maar niet toe te hoeven geven aan veranderde omstandigheden. Maar ook dat dat niet goed en constructief voor je is. Je kracht zit in de eerste plaats in jezelf ook al ervaar je dat waarschijnlijk nu niet. 

Het is een feit dat een mentale sterke weerbaarheid bijdraagt aan een goed of beter verloop van de medische behandeling en we helpen je graag die weerbaarheid weer op peil te krijgen. Kijken naar wat nog wel kan en daarbij rekening houden met wat niet meer lukt is hoe zij in het leven staat.

Coaching, Counseling en Care wil gesprekspartner zijn maar daarnaast ook kijken naar hoe je nu verder wilt gaan en wat nodig is om zaken voor jou (praktisch) hanteerbaar te maken thuis en indien wenselijk ook op het werk. Het aantal gesprekken dat je denkt nodig te hebben bepaal je zelf. Jij voelt ten slotte het beste aan wat jouw knelpunten zijn en Coaching Counseling & Care wil je daarbij graag ondersteunen.