Coaching Counseling & Care

Maak(t) werk van je toekomst!

Even voorstellen

Wie staat er voor Coaching Counseling & Care

Mijn naam is Caroline de Kort. Naast bevlogen coach ben ik trotse moeder van 3 geweldige volwassen jongens.

In 2008 ben ik met CC&C gestart na een periode van ernstig ziek zijn, revalideren oriënteren & re-integreren. Voor deze “life-changer” heb ik bijna 15 jaar als leerkracht in vrijwel alle (combinatie)groepen van het basis-onderwijs gewerkt.

Na mijn start met CC&C werkte ik niet alleen als re-integratiecoach maar ook als schoolmaatschappelijk werker in opdracht voor WijZijnTraverse Bergen op Zoom op basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Hierdoor heb ik een goede inzage in de sociale kaart in de regio Bergen op Zoom en omgeving.

Als schoolmaatschappelijk werker begeleidde ik kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 met ontwikkelings- & sociaal emotionele problematiek. Ook begeleidde ik ouders bij opvoedingsgerelateerde vragen.

Op dit moment werk ik al 16 jaar als zelfstandig (re-integratie) coach. Ik begeleid volwassenen in trajecten die ik voor UWV, gemeenten, werkgevers of particulieren uitvoer.

Re-integratiecoach

Ik werk als re-integratiecoach voor SIPOR; Stichting Islamitisch Primair Onderwijs Rotterdam/Rijnmond en SKO; Stichting Kinderopvang Oudenbosch. Voor deze organisaties voer ik tweede spoor-, outplacement trajecten en trajecten Preventief Ziekteverzuim uit.

In het verleden heb ik ook in opdracht voor Re-turn gewerkt; een landelijk re-integratiebureau dat zich specifiek richt op de begeleiding van (ex) kanker patiënten. Bundelen van krachten maakt sterk en geeft verdieping.

Voor UWV werk ik al vanaf mijn start als zelfstandige; momenteel in Werkfit en Naar Werk trajecten en in trajecten modulaire dienstverlening. (Participatie Interventie, Bevorderen Maatschappelijke Deelname & Begeleiding bij Scholing.)

In mijn trajecten werk ik vanuit oprechte aandacht en interesse samen met mijn kandidaten aan de gestelde doelen. Persoonlijk, serieus maar met zeker ook ruimte voor humor tussendoor.

Werk- en levenservaring

Mijn opgedane werk- en levenservaring beïnvloeden zeker mijn werkwijze, mijn benadering van kandidaten en mijn blik op de hulpvraag en struikelblokken waarmee iemand naar Coaching, Counseling & Care toekomt.

Samen met de uitgangspunten van de gesprekstechnieken van Carl Rogers, het socratisch motiveren en de R.E.T. methode vormt bovenstaande ervaring de basis voor de oplossingsgerichte benadering waarmee ik kandidaten wil ondersteunen, begeleiden en vooral wil helpen om een constructieve en passende doorstart te maken vanaf het moment van kennismaking, op welk gebied dan ook.

Mijn begeleiding laat zich goed samenvatten door de volgende kernwoorden: persoonlijk betrokken, integer, realistisch, oplossingsgericht, gericht op het vergroten van- en inzicht geven in eigen kwaliteiten, krachten en persoonlijke mogelijkheden.

Gevolgde cursussen en studies zijn o.a.

  • Terugkeer naar Werk na Kanker
  • Oplossingsgericht trainen en begeleiden
  • Socratisch Motiveren
  • Somatiserende Werknemers & Re-integratie
  • Stress/ Burnout Counseling
  • Stresscounseling; Gesprekstechnieken
  • Klinische psychologie
  • Organisatiepsychologie

Samen naar een betere toekomst

Ik heb in het verleden ervaren wat het krijgen van kanker met zich meebrengt. Coaching, Counseling & Care was niet ontstaan zonder deze ervaring. De stap naar zelfstandig ondernemerschap heb ik gezet omdat mijn belastbaarheid na- en door het ziek zijn enorm was afgenomen. Ik heb onderzocht wat ging, wat ik wilde en wat ik leuk vond om te doen.  Door uit te gaan van wat ik kon en wilde en mee te nemen wat ik tijdens en na mijn ziekteperiode ervaren maar ook gemist had is het idee voor Coaching, Counseling & Care in 2007 ontstaan en in 2008 werkelijkheid geworden.

Ik ben er van overtuigd dat een crisis kansen en een nieuwe toekomst kan creëren. Soms ontstaat er juist daardoor ruimte voor het realiseren van een langgekoesterde of nieuwe (werk)wens. Dat maak ik binnen mijn trajecten regelmatig mee. Het geeft veel voldoening om iemand te begeleiden naar een mooie toekomst. 

Ben je nieuwsgierig na het bekijken- en lezen van deze website, vraag je je af of ik iets voor je kan betekenen dan maak ik graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je.  

Ook wanneer je vanuit UWV mag oriënteren op een begeleidingstraject maak ik graag tijd voor een klik/kennismakingsgesprek. 

Je kunt me bereiken door me te mailen op info@ccenc.net of door me te bellen op 06-17919540.
Spreek zeker mijn voicemail in als ik niet opneem, ik bel je terug zodra ik daartoe in de gelegenheid ben!