Voor informatie; neem contact op via 0164-615475 l 06-17919540 | info@CCenC.net
Coaching, Counseling & Care l Werken naar Werk!

 

Wie staat er voor Coaching Counseling & Care.


Coaching Counseling & Care; 'een onderneming'  van Caroline de Kort, 46 jaar, woonachtig in Bergen op Zoom en moeder van 3 geweldige jongens, Stijn, Jesse en Mik.

 

Caroline heeft bijna 15 jaar als leerkracht in alle (combinatie) groepen van het basisonderwijs gewerkt.


Daarnaast begeleidde zij kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 met ontwikkelings- & sociaal emotionele problematiek en ouders bij bijvoorbeeld opvoed problematiek waardoor ze ook op dit gebied ruime ervaring heeft.

 

Ook werkte Caroline als (school) maatschappelijk werker op zowel basisscholen als scholen voor voortgezet onderwijs, van hieruit heeft zij een goede inzage in de sociale kaart in de regio.

 

Op dit moment zet zij deze werkervaring al ruim 9 jaar in bij het begeleiden van volwassenen in het onderwijs en de zorg. Te denken valt aan outplacement of spoor 2 trajecten en trajecten in het kader van preventief ziekteverzuim. Vanuit herkenning en erkenning is het verschil tussen begrip hebben en begrijpen waar je als leerkracht/ docent tegen aanloopt benoemd als grote meerwaarde tijdens gesprekken.


Ze werkte samen met Re-turn, een landelijk re-integratiebureau wat zich specifiek richt op de begeleiding van (ex) kanker patiënten. Bundelen van krachten maakt sterk en geeft verdieping.

  

Deze werkervaringen beïnvloeden zeker haar werkwijze, de benadering van cliënten en haar blik op de hulpvraag en struikelblokken waarmee iemand naar Coaching, Counseling & Care toekomt.

 

Samen met de uitgangspunten van de gesprekstechnieken van Carl Rogers, het socratisch motiveren en de R.E.T. methode vormt bovenstaande ervaring de basis voor de oplossingsgerichte benadering waarmee zij cliënten wil ondersteunen en begeleiden.

 

"Leef je leven in plaats van geleefd te worden door problemen waar je tegenaan loopt en gedachten waar je mee worstelt."

 

Begeleiding laat zich goed samenvatten door de volgende kernwoorden: persoonlijk betrokken, integer, realistisch, oplossingsgericht, bevorderen van groei van- en inzicht in kwaliteiten, krachten en individuele mogelijkheden.. 

 

Gevolgde cursussen en studies zijn o.a.

* Terugkeer naar Werk na Kanker

* Oplossingsgericht trainen en begeleiden

* Socratisch Motiveren

* Somatiserende Werknemers & Re-integratie

* Stress/ Burnout Counseling

* Stresscounseling; Gesprekstechnieken.
* Klinische psychologie.


Begin 2015 is zij gestart met een cursus organisatiepsychologie om zich ook binnen organisaties en bedrijven breder in te kunnen zetten.

                                                                                                

Daarnaast werkt zij ook vanuit de (werk) ervaringen die zij gedurende haar leven heeft opgedaan, haar intuïtie en haar gevoel. Ze heeft zelf ervaren wat het krijgen van kanker met zich meebrengt en is mede vanuit wat ze toen gemist heeft én het idee dat dat echt anders kan en moet met Coaching, Counseling & Care begonnen.

 

Eigenwijs, met veel doorzettingskracht, lef en vooral geduld.

 

"Je bewandelt in je leven allemaal je eigen pad, met wat ik op mijn pad tegen gekomen ben wil ik anderen helpen en ondersteunen. Ik blijf bezig om me verder te specialiseren binnen mijn vakgebied, je bent in mijn ogen namelijk nooit uitgeleerd. Ik besteed natuurlijk ook veel tijd aan mijn kinderen, mijn sociale omgeving, gitaarspelen, schilderen en het luisteren naar muziek, allemaal grote passies."

 

"Mijn motto's zijn: maak van een probleem een uitdaging en denk niet vanuit beperkingen maar kijk met name naar mogelijkheden rekening houdend met die beperkingen."


Ik maak graag kennis met je om te kijken wat ik voor je kan betekenen!